Xavier Claramunt participa en el debate “Exploradores de los límites de la arquitectura”


>link
>download

Conference
Roca Gallery
EXPLORADORES EN LOS LÍMITES DE LA ARQUITECTURA

(Barcelona, Spain)

XAVIER CLARAMUNT PARTICIPA EN EL DEBATE “EXPLORADORES DE LOS LÍMITES DE LA ARQUITECTURA”

¿Dónde están, hoy, los límites en la acción de la arquitectura y de los arquitectos? ROCA organiza en Barcelona un encuentro y debate público sobre los límites en arquitectura, hoy, de exploradores como Claramunt, Ruiz-Geli, Acebo, di Monte, Martí, Chinchilla, Ramo, G Alfaya, Baraona, Ocaña y el colectivo onvasbcn?

[…] Para poder abordar el inicio de una conversación colectiva eficaz sobre esta cuestión, sobre los límites de la arquitectura, resulta entonces oportuna la concurrencia de arquitectos que habitualmente exploran esos límites, en acepciones diversas, complementarias e incluso contradictorias entre sí, como Xavier Claramunt (límite físico: la atmósfera) […] Continue reading

La innovación no coneix prejudicis ni complexos


>download

Conference
SINA’09
LA INNOVACIÓ NO CONEIX PREJUDICIS NI COMPLEXOS
(Anoia, Spain)

LA INNOVACIÓ NO CONEIX PREJUDICIS NI COMPLEXOS

Constant reinvenció
Acostar-nos a la gent
Estratègia propositiva
A l’origen de qualsevol dels nostres productes hi trobem tres premisses:
La primera premissa és la constant reinvenció de la manera d’entendre les coses. Revisem sense complexos des del producte a l’actitud de treball i la gestió del procés. Continue reading

UDLA Puebla inaugura XV Congreso de Arquitectura


>link
>download

Digital News
Poblanerías
UDLA PUEBLA INAUGURA XV CONGRESO DE ARQUITECTURA

(Mexico)

UDLA PUEBLA INAUGURA XV CONGRESO DE ARQUITECTURA

Ammar Eloueine, Ricardo Leyva, Xavier Claramunt, John Mc Donald y Tatiana Bilbao son algunos de los exponentes que se reunirán en este congreso.

(Puebla, Puebla a 17 de Febrero de 2009) Se inauguró en el auditorio de la Universidad de las Américas Puebla el XV Congreso de Arquitectura “10 procesos de diseño”, organizado por la mesa directiva de la licenciatura en Arquitectura cuyo objetivo es acercar a los estudiantes de esta carrera a la realidad laboral y a las últimas y más reconocidas tendencias arquitectónicas en México y en el mundo.
“Decidimos que nuestro congreso se llamara ‘10 procesos de diseño’ porque aquí se reunirán diez exponentes reconocidos a nivel mundial para compartirnos aquellas propuestas arquitectónicas que los han hecho famosos por responder a las necesidades del entorno, no agredir al medio ambiente y ser innovadoras”, señaló Mariana Pérez Tejeda, coordinadora de eventos de la mesad directiva de Arquitectura. Continue reading

Barcelona Design Week

Conference
Sinergies Disseny-Aeronàutica i Interiorisme
GALACTIC SUITE
FRANKIE
(Spain)

BARCELONA DESIGN WEEK

Xavier Claramunt és una sorpresa permanent en els camps de l’arquitectura, l’interiorisme i el disseny industrial. Es va donar a conèixer com a dissenyador de joieria, ornament. Va enlairar-se com enginyer aeronàutic fins aterrar com a imprevisible arquitecte. És tant un arquitecte d’edificis com un arquitecte d’experiències. S’ha introduït amb èxit en l’àmbit del disseny d’hotels, centrant-se tant en l’edifici a construir com en l’experiència proposada als clients. Continue reading

Emprenedors en expansió

Conference
Dia de l’Emprenedor
EMPRENEDORS EN EXPANSIÓ

(Spain)

EMPRENEDORS EN EXPANSIÓ

Les preguntes del dia de l’emprenyador: Quina cintura tens?

Breu descripció
Emprenedor? Emprenyador!
El canvi costa. Tot canvi, fins hi tot cap a bo i millor, emprenya. Per això els que tenim tendència, ves a saber per què, a proposar canvis el que fem en una primera impressió és emprenyar. I a ningú li agrada que l’emprenyin. En conclusió, el que nosaltres hem de tenir principalment és cintura, cintura per a fer aterrar el canvi sense que esquitxi massa. Sense cintura el canvi atropella i acaba no resultant. Una altra oportunitat perduda. Continue reading

Swiss Shapes: Buscar o inventar, i el fantasma dels matins

NE-COAC131207.jpg

Conference
COAC
SWISS SHAPES
(Spain)

SWISS SHAPES: BUSCAR O INVENTAR, I EL FANTASMA DELS MATINS

Cada dia et lleves i apareix un fantasma que et pregunta, què vols ser de gran? I a vegades contestes buscant (1), i a vegades contestes inventant (2).

1. BUSCAR: FACES-FRANKIE
L’encàrrec: una coberteria
La pregunta: quines són les millors peces del món, i de la història?
ACCIÓ: No fer ni un moviment més del necessari:
La coberteria òptima.
ESTRATÈGIA: Repassar la tradició i extreure’n conclusions:
Franki.
Mirar coses que existeixen, estudiar la tradició, el solar, els veïns…
BMW
GRANADA
PALMA

2. INVENTAR: ASCER
L’encàrrec: un estand amb ceràmica.
La pregunta: què no es pot fer amb ceràmica.
ACCIÓ: Fer molts més moviments dels necessaris:
Cerámica en movimiento.
ESTRATÈGIA: Intentar el que no sabem fer:
Cuarteto de motores en 35-1 m Opus 1
Imaginar les coses que haurien d’existir, estudiar-ne la viabilitat, on, qui…
GALACTIC SUITE
SEA SUITE
EQUIPxavierclaramunt

Frontiers of Dreams. Propuestas atrevidas

Conference
Renacer’07
GALACTIC SUITE
SEA SUITE

(Spain)

FRONTIERS OF DREAMS. PROPUESTAS ATREVIDAS

“Nos dijimos: hagamos algo divertido, hagamos una gamberrada. Pensamos en los espacios límites y diseñamos la Sea Suite y la Galactic Suite”.La claves:
“Una estrategia y un rigor excepcionales, pero no perder nunca la frescura del equipo y hacer lo que te gusta”.
“Empezamos a partir de una idea y hemos ido ensamblando toda la tecnología ya existente”.
“A partir de esta idea de un hotel espacial hemos ido creando toda una cadena de valor: el turista pasara 2 ó 3 meses en una isla del pacífico preparándose en un resort especial… El hotel empieza a construirse en enero de 2008.
“Si las cosas te las crees acaban pasando. Si tienes una actitud proactiva y sin complejos, convencerás al capital, saldrás en los periódicos, y tu proyecto se hará una realidad”.

Innovación, la técnica y la buena construcción como fundamentos de la arquitectura

NE-CONFCONSTRUBUENAARQ.jpg

Conference
Gran Foro de Arquitectura Construmat
LA BUENA CONSTRUCCIÓN

(Barcelona. Spain)

INNOVACIÓN, LA TÉCNICA Y LA BUENA CONSTRUCCIÓN COMO FUNDAMENTOS DE LA ARQUITECTURA

Que la arquitectura tiene que estar bien construida parece lo natural, pero cuál es la importancia de la construcción en las responsabilidades del arquitecto podríamos decir que es una cuestión abierta.
Arquitectura y construcción, siempre que la primera se mantenga en el mundo de la realidad física, van a seguir estando ineludiblemente ligadas. Y la bondad, obviamente, es una característica deseable y exigible, pero se hace difícil el pensar algún ámbito de la vida en el que no sea un objetivo a perseguir. Continue reading

Hotel Chic&Basic Born, cómo se hizo.

NE-CONFBAU.jpg

Conference
Escola BAU
HOTEL CHIC&BASIC BORN
(Barcelona, Spain)

HOTEL CHIC&BASIC, CÓMO SE HIZO

La charla y mesa redonda se hacen como apoyo de una exposición montada por los alumnos de tercer curso, desde la asignatura de Bet Cantallops, Muntatges efimers, sobre la utilización y importancia de los materiales en los hoteles Chic&basic y OM. La documentación a partir de la cual se monta la exposición se ha elaborado desde la asignatura de Silvia López, Sistemes constructius i materials.
La finalidad de la expo y de la charla y mesa redonda es que el alumno relacione los proyectos con los materiales. Las asignaturas muchas veces funcionan como compartimentos estancos y no se relacionan entre si. Los alumnos utilizan materiales sin demasiado criterio o de forma incorrecta. Creemos que el hecho de analizar unas obras en concreto y que el propio autor las explique es una forma eficaz para que entiendan la importancia de los materiales en el proceso de diseño.

Galactic Suite

Conference
7th International Symposium on Launcher Technologies
GALACTIC SUITE

(Barcelona, Spain)

GALACTIC SUITE

This symposium jointly organized by French Space Agency CNES, the German Aerospace center DLR, the French Aerospace Research Organism ONERA with the support of the city of Barcelona and GTD INFORMATION SYSTEMS invites you to participate to the next European international event. This 7th edition will be devoted to defining the long term space transportation perspective, a window on the next step as current launch systems reach maturity. Associated missions and technologies will be thoroughly treated to provide participants with a credible big picture.

Innovació és pensar una cosa que t’interessa i fer-la

NE-LENTREVISTAXC.jpg

Digital News
Barcelona Innova
XAVIER CLARAMUNT

(Spain)

INNOVACIÓ ÉS PENSAR UNA COSA QUE T’INTERESSA I FER-LA

L’arquitecte i dissenyador Xavier Claramunt és un treballador incansable i un home d’acció. “Catorze hores, set dies a la setmana”, assegura. I, veient la ingent quantitat de material i d’idees que s’acumulen al seu estudi, no pot ser d’una altra manera.
Claramunt conserva un cert aire de nen entremaliat que es reflecteix en una forma de treballar desacomplexada i que parteix de no donar res per impossible. Deu ser per això que es mou amb habilitat des del món detallista de la joieria als volums impossibles dels seus espectaculars gratacels, passant per dissenys i projectes d’interiorisme marcats per l’estil. Ell és l’ànima i cap visible d’EQUIP XCL, una companyia que sorprèn en cada nou projecte i que ha fet de la innovació permanent la millor fórmula per caminar i créixer. Continue reading

Per a ser innovador el primer que has de tenir és curiositat

NE-BARCELONAINNOVAR.jpg

Interview
Btv
BARCELONA INNOVA
(Barcelona, Spain)

PER A SER INNOVADOR EL PRIMER QUE HAS DE TENIR ÉS CURIOSITAT

I si la curiositat et porta a mirar el Barcelona Innova d’aquesta setmana, la resta és cosa nostra.
Comencem el viatge d’avui amb Divinas Palabras, un equip de creatius que han fet de les samarretes un missatge i de qui les porti un mitjà de comunicació. Amb samarreta nova anirem fins a la plaça Espanya on visitarem el 3GSM, la fira de telecomunicacions mundial que ha escollit Barcelona per a presentar les seves novetats, entre elles poder veure la televisió des del teu mòbil. I no abandonarem la tecnologia, perquè entrevistarem els creadors de l’empresa Onmèdic, innovadora per crear un software que ajuda els metges a la recerca i a la investigació. I qui investiga permanentment és l’innovador Xavier Claramunt, un arquitecte multidisciplinar que, entre d’altres projectes, té el d’un hotel a l’espai. Sí, sí, a l’espai.
I baixarem a la Terra perquè al nostre taxi es pujarà Josep Ramoneda, director del CCCB que analitzarà i teoritzarà sobre la cultura, el present, el futur i la nostra ciutat.
Com deia en Serrat, Avui pot ser un gran dia… per a innovar. D’això n’estem segurs.

Oportunidades profesionales para arquitectos españoles en Asia

NE-ARQXINA.jpg

Conference
Icex and Casa Asia
NUESTRA EXPERIENCIA EN CHINA
(Spain)

OPORTUNIDADES PROFESIONALES PARA ARQUITECTOS ESPAÑOLES EN ASIA

China es a día de hoy el mercado de la construcción más grande del mundo. El auge del sector inmobiliario, la proliferación de rascacielos en las grandes ciudades, la toma de conciencia de la necesidad de conservación y rehabilitación de los edificios históricos, junto a los grandes eventos deportivos y culturales próximos a celebrarse como los Juegos Olimpicos de Beijing e 2008 y la Exposición Universal de Shanghai en 2010, proporcionan innumerables oportunidades de trabajo para los estudios de arquitectura e ingeniería en China y otros países asiáticos. Más de 140 de las 200 empresas más importantes del mundo de consultoría de estos sectores ya tienen oficinas en este gran mercado y existen colaboraciones entre estudios de diverso tamaño para hacer frente a los variados encargos.
Esta jornada pretende dar a conocer las posibilidades reales de trabajo en el mercado asiático, concentrándonos en China y en la experiencia profesional de varios técnicos relacionados directamente con este sector.

El técnico sin complejos

NE-XAVIFORMENT.jpg

Review
(Spain)

EL TÉCNICO SIN COMPLEJOS

Xavier Claramunt debe ser uno de pocos habitantes de Barcelona que vive sin cocina ni lavadora en su casa. Lo que a primera vista podría parecer una actitud rebelde o incluso de un cierto esnobismo, en realidad es un claro reflejo de la manera de vivir de este personaje nacido en Igualada en el año 1965 y que además de Arquitectura tiene en su currículum la carrera de Ingeniería aeronáutica. “En la ciudad hay de todo, yo siempre como en la calle y cuando quiero comer en casa, llamo a mis amigos. Es un tema de relaciones sociales”, sostiene. Continue reading

“L’error és la base de la innovació”

NE-FORUMINNOV.jpg

Book
Fòrum de la Innovació 06. Llibre de síntesi i idees força
LA FÒRMULA DE LA INNOVACIÓ
(Spain)

“L’ERROR ÉS LA BASE DE LA INNOVACIÓ”

Xavier Claramunt va defensar la importància de provar i provar, tal com havia defensat Peters anteriorment. Per a Claramunt, l’error és la base de la innovació i per això “és important oblidar-se dels complexos i equivocar-se. Sobre l’error, cal revisar per així, poder seguir endavant”. També va demanar als emprenedors paciència (“una cosa sempre difícil”), i moltíssim entusiasme.