Plantejar-se les coses impossibles apropa aquelles que sí que són possibles

NE-ANOI2032BDWORLD.jpg

Book
Anoia 2032
BD WORLD

(Spain)

PLANTEJAR-SE LES COSES IMPOSSIBLES APROPA AQUELLES QUE SÍ QUE SÓN POSSIBLES

La manera de construir i de créixer canviarà molt poc en els propers anys. En aquest aspecte, encara imitem els romans construint al voltant dels “punts calents” urbans. Els canvis principals vindran de la mà dels plans de deconstrucció, d’alguns materials puntuals i, sobretot, de l’ànima que s’atorgui a l’edifici. A l’Anoia, algunes cases modernistes i el cementiri d’Enric Miralles han estat fins ara els grans referents arquitectònics. Abans de l’any 2010, a l’escena comarcal i mundial, apareixerà Brain of the World (BOTW), un edifici espectacular que, com el seu nom indica, neix amb l’objectiu de convertir-se en el cervell del món.
BOTW serà l’estructura física on es pensi el futur cap a un món millor. A partir del pensament de les persones, BOTW buscarà aportar base intel·lectual i ideològica al món empresarial. Volem reunir empreses, governs, ONG, universitats i departaments de R+D perquè les idees que busquen canviar el món trobin els recursos necessaris. Estem convençuts que si es mostra a les empreses que aquest camí també genera negoci, l’agafaran. Per convèncer-les, intentarem portar els números u del món del pensament -científics, filòsofs, tècnics, artistes…- que treballin en solucions efectives més enllà de l’elaboració d’un informe.
L’edifici serà el primer punt d’atracció. Es tracta de dues torres impressionants de 40 plantes cadascuna, dissenyades pel bufet d’arquitectes EQUIP XCL, i coherents amb l’esperit del projecte que acolliran. Estarà equipat amb laboratoris, auditoris, espai multimèdia, oficines, habitatges per als investigadors, hotels per als conferenciants i un seguit de serveis bàsics. El més normal seria trobar-se’l en una gran ciutat. BOTW, però, s’ubicarà a Odena. Aprofitarem la seva situació estratègica (a 25 minuts de Barcelona i del Prat, a costat d’un aeròdrom, a prop del Parc Motor…) i al mateix temps preservarem l’entorn.
Som els primers de ser conscients que tant l’edifici com els nostres plans són projectes molt ambiciosos, però la nostra aposta és seriosa. Plantejar-se les coses impossibles apropa aquelles que sí que ho són. Creiem que el coneixement i l’experiència no tenen sentit si no són compartits. Cadascú de nosaltres és un i el seu voltant. Nosaltres vol dir tots, vol dir el món; entendre que el nen que mor a Bagdad, en realitat, sóc jo.