Qui

QUI SOM
Companyia multidisciplinar d’Arquitectura
Fundada a Barcelona el 1990
Fundació Palo Alto

EQUIP Xavier Claramunt es una companyia multidisciplinar d’Arquitectura amb tres línies principals de treball: Arquitectura i Disseny d’Interiors, Disseny Industrial i Joieria. Recentment hem afegit una nova categoria: Respostes.
Va ser fundada amb el nom d’ADD+ a Barcelona l’any 1990. Des del 2001 es troba ubicada dins el complex de companyies d’arquitectura, imatge i disseny de la Fundació Palo Alto. Des del 2006 som L’EQUIP.

FILOSOFÍA
Constant reinvenció
Acostar-nos a la gent
Estratègia propositiva

Tres premisses són a l’origen de qualsevol dels nostres productes:
La primera premissa és la constant reinvenció de la manera d’entendre les coses. Revisem sense complexos des del producte a l’actitud de treball i la gestió del procés.
La segona premissa és la voluntat d’ acostar-nos a la gent. Proposem productes que incitin a l’activitat entre persones i siguin útils.
La tercera premisa és seguir sempre una estratègia propositiva. Usem paraules clau per redefinir conceptes que ens expliquin els nous productes. Redefinim estratègies per a trobar l’adequada a cada projecte.

COM TREBALLEM
Anàlisi del programa
Lloc, processos, materials
LAB: l’entrenament

Treballem eliminant tot esquema formal previ, desenvolupant una revisió constant de la manera en que els nostres grups i clients poden entendre el seu entorn. Tota proposta de disseny prové d’una idea que sorgeix del programa, mai és un prejudici o forma ja preconcebuda. L’establiment del procés de construcció defineix la forma final.
A L’EQUIP treballem simultàniament en tres línies. La pràctica de l’Arquitectura i el Disseny d’Interiors dóna el coneixement espacial necessari, el Disseny Industrial ens permet estar sempre en contacte amb industrials comprovant la viabilitat dels projectes i desenvolupant paral·lelament tècniques innovadores. La joieria ens acosta al coneixement dels materials per a la seva correcta manipulació i ús adequat.
Per estar sempre preparats, a l’EQUIP utilitzem el LAB, on treballem una línia d’actuació abans de que apareixi un client concret. D’aquesta manera podem millorar les respostes donades a preguntes dels nostres clients, o preparar-nos per a aquelles que encara no han estat formulades. LAB és un entrenament, és la pretemporada constant que s’exercita paral·lela al treball quotidià.

LA NOSTRA RELACIÓ AMB EL CLIENT
Treball sense prejudicis
Necessitats del client
Client del futur

La principal qualitat que ens distingeix d’altres estudis de disseny és el treballar sense prejudicis ni formes o idees prèvies. Iniciem tot procés juntament amb el client, analitzant les dades aportades per aconseguir un coneixement suficient de les necessitats i així generar unes propostes a la mida dels requeriments.
Gràcies a aquesta estratègia de disseny sempre ens mantenim a prop de les principals necessitats del nostre client, evitant ingerències externes de qualsevol tipus.
Donar resposta a les preguntes formulades pel client i estar preparats per a les que es formularan en el futur. Aquesta activitat es desenvolupa dins el LAB, on es treballa tant sobre hipòtesis de futures sol·licitacions com s’estableixen models de clients que encara no coneixem.

QUÈ FEM
Intimitat
Materials d’alta qualitat
Respostes

A l’EQUIP desenvolupem propostes que van des de la intimitat i els materials preciosos dels dissenys per a joieria, l’alt grau de viabilitat que demana el disseny industrial i a la complexitat de gestió i disseny dels projectes d’arquitectura, fins el que anomenem els projectes sense escala: les nostres respostes a qualsevol pregunta dels nostres clients.

ARQUITECTURA I DISSENY D’INTERIORS
DISSENY INDUSTRIAL
JOIERIA
RESPOSTES

Leave a Reply